Header samenwerkinen

NWWI Taxatie Barendrecht

NWWI Taxatie Barendrecht

Heb je een taxatierapport nodig voor een woning in de regio Barendrecht en ben je op zoek naar een taxateur? Een taxatierapport geeft een overzicht van de waarde van de woning en heb je in bijna alle gevallen nodig voor jouw hypotheekaanvraag. 

Wat is een taxatie?
Een taxatie is het inschatten van de marktwaarde van je woning door een register-taxateur, in de vorm van een onafhankelijk en officieel taxatierapport. De taxatiewaarde van jouw woning in Barendrecht hangt af van verschillende factoren. Hierin spelen de omgeving, de staat van de woning en de oppervlakte en indeling van de woning een belangrijke rol. Om een taxatie in Barendrecht te kunnen uitvoeren komt één van onze medewerkers graag langs bij je thuis om de taxatie te kunnen uitvoeren en enkele foto’s te maken voor het taxatierapport.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?
Je kunt je woning om verschillende redenen laten taxeren. Als je een woning wilt verkopen of
kopen in de regio Barendrecht, kan je voor het bepalen van de waarde een taxatierapport gebruiken. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek vraagt de bank bijna altijd om een gevalideerd taxatierapport. Ook als je je hypotheek wilt oversluiten heb je een taxatierapport nodig.  

Wat staat er in een taxatierapport?
Nadat de taxateur de opname van de woning gedaan heeft wordt het taxatierapport opgesteld. In dit rapport worden de volgende onderdelen opgenomen:

-          De onderhoudstoestand van de woning;

-          Een onderbouwing van het waardeoordeel;

-          De privaatrechtelijke aspecten worden uiteengezet;

-          In het rapport staat een omschrijving van het huis en de omgeving;

-          Een deel gaat over verontreiniging;

-          De publiekrechtelijke aspecten komen aan bod;

-          De waarde wordt onderbouwd met referentieobjecten.

Keurmerk NWWI
Geldverstrekkende instellingen zoals banken eisen een gevalideerd taxatierapport. Een gevalideerd rapport wordt gecontroleerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Zij controleren of aan de vastgestelde richtlijnen is voldaan.

Wanneer je een taxateur nodig hebt in de regio Barendrecht, wil je natuurlijk een expert inschakelen. YESS Real Estate is aangesloten bij VBO Makelaar, dit is een onafhankelijke brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs. VBO-leden werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden van VBO. VBO- makelaars- en taxateurs zijn verplicht om kennis actueel te houden door middel van permanente educatie. Als klant ben je dus altijd verzekerd van een makelaar/taxateur welke op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Onze taxateurs zijn ook gecertificeerd voor het NRVT, dit betekent dat onze rapporten geldig zijn in heel Nederland voor alle partijen en dat wij ook NWWI gevalideerde rapporten kunnen uitbrengen.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze werkwijze omtrent taxaties van woningen? Neem dan contact met ons op!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
21:59