Energieadvies

Advies Verduurzamen Woning

Wil je jouw woonlasten verlagen, een beter energielabel op je woning, meer wooncomfort creëren of bijdragen aan een beter milieu? Ons “Advies Verduurzamen Woning” helpt je hier perfect bij

 

Wat is het “Advies Verduurzamen Woning” precies? 
Het Advies Verduurzamen Woning geeft middels een opname in de woning een compleet inzicht in de huidige energetische situatie van de woning. Daarnaast bekijken wij welke mogelijkheden er specifiek voor jouw woning zijn die energiebesparing opleveren. Ook krijg je inzicht in welke opties er zijn voor het opwekken van duurzame energie, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een (hybride) warmtepomp. De adviseur bekijkt ook welke vergunningen er eventueel nodig zijn bij het uitvoeren van de  maatregelen. In het advies staan maatregelen die geld besparen, het wooncomfort verbeteren én zorgen voor een meer gunstig energielabel. 

Wat staat er in een “Advies Verduurzamen Woning”?  
Naast inzicht in de huidige situatie geeft het advies ook de investeringskosten weer van de verschillende energiebesparende maatregelen. Daarbij wordt ook per maatregel de terugverdientijd berekend: dit is de tijd die het duurt voordat je de investering hebt terugverdiend via een lagere energierekening. Het advies is volledig afgestemd op jouw wensen en de doelen die je zelf hebt op het gebied van energiebesparing, een meer gunstig energielabel en/of comfort. Ook is het advies specifiek afgestemd op je woning en de huidige woon- en leefomstandigheden. Tot slot krijg je te zien welk nieuw energielabel je woning zal krijgen na het uitvoeren van de maatregelen! 

Inhoud van het adviesrapport:

  • Huidige situatie: inzicht in de huidige situatie. 
  • Energiebesparende maatregelen: welke maatregelen zou ik kunnen nemen, passend bij mijn woning en wensen? 
  • Energielabel: wat zou mijn nieuwe energielabel worden? Dit kan voordeling zijn voor je hypotheekrente! 
  • Woonlastencalculatie: wat zullen de lasten voor gas en elektra zijn na het doorvoeren van de maatregelen?
  • Uitvoeringsbegroting: wat zijn de kosten om de maatregelen te laten uitvoeren?
  • Subsidies: van welke subsidies kan ik gebruik maken? 

Hypotheek en duurzaamheid:
In veel gevallen zorgt een gunstig energielabel voor een lagere rente bij een af te sluiten hypotheek. Dit kan zowel voor een nieuw aan te kopen woning zijn als voor je huidige woning. Wanneer je aan je hypotheekverstrekker kan aantonen dat je de woning gaat verduurzamen of dat de woning een gunstig energielabel heeft, krijg je vaak een gunstigere rente. Tevens is het in deze gevallen vaak mogelijk om meer te lenen, je leencapaciteit gaat omhoog. 

Meer info? 
Wil je weten wat een “Advies Verduurzamen Woning” voor jouw woning en/of hypotheek kan betekenen en wat het advies kost? Neem dan contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek! 

 

Maak een afspraak
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
01:26