Taxatie

Taxaties

Voor het bepalen van de waarde van een woning, bijvoorbeeld voor een financiering, is een taxatierapport benodigd. De taxateurs van Yess Taxaties taxeren alle type woningen voor aankoop, een bouwdepot, oversluiten hypotheek, overbruggingshypotheken en beleggingshypotheken. Wij taxeren bestaande woningen, nieuwbouw en bijzondere objecten waaronder woon-/winkelpanden, objecten in het hoge segment en objecten die uit meerdere panden bestaan.

Wanneer het taxatierapport gereed is, ontvang je deze inclusief alle bijlagen digitaal. Indien er ook een hypotheekadviseur betrokken is bij de taxatie, ontvangt ook deze direct het rapport van ons.

Wij taxeren elk type woning in de regio Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Rhoon, Poortugaal, Ridderkerk, Rotterdam-Hoogvliet, Zwijndrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam, Schiedam, Vlaardingen, Pernis, Bergschenhoek. Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel, Oud-Beijerland, Zuidland, Mijnsheerenland, Nieuw-Beijerland, Maasdam, Westmaas, Puttershoek, Klaaswaal en Heinenoord.

NWWI validatie
Indien je een taxatierapport nodig hebt voor het aanvragen van een hypotheek, dient dit een gevalideerd rapport te zijn. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI gevalideerd rapport. Een hypotheekaanvraag kan zijn voor aankoop van een woning, maar ook voor oversluiten van de hypotheek (rente verlagen of overwaarde opnemen), het financieren van een verbouwing of voor een overbruggingskrediet voor de aankoop van een andere woning.  Bij een gevalideerde taxatie wordt het rapport door het NWWI gecontroleerd.
Voor het bepalen van de waarde van een woning voor een aankoop zonder financiering, een opstalverzekering of een scheiding, volstaat in de meeste gevallen een taxatierapport zonder NWWI validatie.

De opname
Voor het opmaken van een taxatierapport is een opname van de woning een vereiste, ook als deze met foto’s en informatie op Funda staat. De taxateur dient de woning met eigen ogen te beoordelen. Tijdens de opname maakt de taxateur foto’s van de binnen- en buitenzijde van de woning en stelt, indien nodig, enkele vragen over de woning. Tijdens de opname wordt ook de staat van onderhoud van de woning bekeken.
Bij een verkoop is de woning vaak al ingemeten door de verkopend makelaar en is er een meetrapport volgens de Meetinstructie van NEN2580 aanwezig. Indien deze niet aanwezig is wordt de woning volgens deze normen door de taxateur opgemeten. De opname is slechts een klein deel van het opmaken van het taxatierapport, het grootste deel van het onderzoek wordt op afstand uitgevoerd. 

Bij het opmaken van het taxatierapport let de taxateur op de volgende factoren:

  • De staat van onderhoud;
  • De afmetingen en functionaliteit van de indeling;
  • De duurzaamheid en energie zuinigheid;
  • De afwerking;
  • De ligging en omgeving;
  • De kadastrale gegevens;
  • Juridische aspecten zoals het bestemmingsplan, of bijvoorbeeld een recht van erfpacht of overpad;
  • De marktsituatie;
  • Een onderbouwing van het waardeoordeel.

Voor de onderbouwing van het waardeoordeel worden minimaal drie referentieobjecten in het rapport genoemd ter onderbouwing van de taxatiewaarde. De referentieobjecten zijn woningen die recent zijn verkocht, in de nabije omgeving van je woning en welke zo veel mogelijk vergelijkbaar zijn.

NRVT gecertificeerd
YESS Taxaties is NRVT gecertificeerd, dit betekent dat wij geregistreerd zijn in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Het NRVT waarborgt de kwaliteit van taxateurs en gecertificeerd taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en taxatiestandaarden. Wanneer je een register taxateur inschakelt ben je verzekerd van een betrouwbare taxatie. Wanneer je een taxatie voor een hypotheek moet laten uitvoeren, is dit tevens een vereiste van de bank.

Aangesloten bij VBO makelaar
YESS Taxaties is aangesloten bij VBO Makelaar, dit is een onafhankelijke brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs. VBO-leden werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden van VBO. VBO- makelaars- en taxateurs zijn verplicht om kennis actueel te houden door middel van permanente educatie. Als klant ben je dus altijd verzekerd van een makelaar/taxateur welke op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.  

 

Maak een afspraak
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
01:21