Taxatie

Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek betekent dat de huidige hypotheek volledig wordt afgelost en er een nieuwe hypotheek wordt afgesloten. Dit kan bij de huidige geldverstrekker zijn of bij een andere. Het doel van oversluiten van de hypotheek is het verlagen van de maandlasten, maar kan ook zijn het opnemen van overwaarde op de huidige woning. Als de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt en/of je een flinke overwaarde hebt op je woning, kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten.

Voor het oversluiten van een hypotheek zal de bank de huidige marktwaarde van je woning willen weten en zal er een taxatie nodig zijn. De taxateur bepaalt dat de huidige waarde van je woning, ongeacht hoe lang je er woont en wat de koopsom destijds was.

Is oversluiten voor mij interessant?
Om te bepalen of het oversluiten van je hypotheek interessant is, kan je een gesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur. Dit hangt af van je huidige hypotheekvorm, de resterende looptijd en de hoogte van de boeterente voor vervroegd aflossen. Een 1e gesprek met een hypotheekadviseur is vrijwel altijd gratis.

Rente verlagen zonder oversluiten
Wanneer oversluiten niet interessant blijkt in jouw situatie, is het in sommige gevallen alsnog mogelijk om de rente van je hypotheek te verlagen. Dit is vaak mogelijk wanneer je woningwaarde een stuk hoger is dan de hypotheek en je bijvoorbeeld maar 70 of 80% van de waarde van de woning aan hypotheek over hebt. Ook hierover kan een hypotheek adviseur je alles vertellen.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
20:19
x Wil je ook een gratis waardebepaling? Lees meer