Taxatie

Overbruggingshypotheek

Wanneer je de verwachte overwaarde van je huidige woning wil gebruiken om de aankoop van een nieuwe woning te financieren, heb je in veel gevallen een overbruggingskrediet (ook wel overbruggingshypotheek genoemd) nodig.

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening om de overwaarde op je huidige woning te gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning, wanneer je huidige woning nog niet is verkocht. Wanneer je overwaarde hebt, wordt deze vaak gebruikt voor de aankoop van een nieuwe woning. Alleen wanneer je huidige woning nog niet is verkocht of nog niet is overgedragen, is de overwaarde nog niet beschikbaar. In dit geval kan je gebruik maken van een overbruggingskrediet, waarbij de bank via een tijdelijk lening eigenlijk de overwaarde van je oude huis voor schiet. Zodra je oude huis wordt overgedragen aan een koper, los je het overbruggingskrediet direct volledig af.

Om een overbruggingskrediet te verkrijgen voor de aankoop van een nieuwe woning, kan je het beste in gesprek gaan met een hypotheekadviseur.

Voor het afsluiten van een overbruggingskrediet heb je een taxatie nodig. De bank wil door middel van een taxatierapport zien wat de huidige woning naar verwachting zal opleveren bij de verkoop. Bij de aankoop van een nieuwe woning met overbruggingskrediet zijn dus twee taxaties nodig: van de nieuwe woning én van de huidige woning.

 

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
07:24
x Wil je ook een gratis waardebepaling? Lees meer