Taxatie

Bouwdepot

In veel gevallen is het mogelijk om (een deel) van een verbouwing die je wil uitvoeren mee te financieren in de hypotheek. Dit kan bij aankoop van een woning wanneer je de aangekochte woning direct wil verbouwen, maar ook op een later moment. Er wordt dan bovenop de hypotheek van de woning een zogenaamd bouwdepot afgegeven door de bank. Een bouwdepot is eigenlijk een speciale rekening bij je hypotheek waaruit de kosten van een verbouwing kunnen worden betaald.

Wanneer je een bouwdepot voor een verbouwing wil, is een taxatierapport benodigd waarbij naast de huidige marktwaarde, ook de marktwaarde na verbouwing wordt bepaald. Aan de hand van een verbouwspecificatie van de verbouwingen wordt dan een toekomstige waarde na deze verbouwingen aan het rapport toegevoegd.

Voor een taxatie als deze is het van belang om een specificatie te hebben van de zaken die je wil verbouwen en de kosten daarvan. Deze specificatie zal door de taxateur worden gebruikt voor het bepalen van de marktwaarde na verbouwing.

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
12:04