Header samenwerkinen

Energielabel Barendrecht

Energielabel Barendrecht

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in de regio Barendrecht?
Wij kunnen je daarbij helpen! YESS Real Estate is gespecialiseerd in het afgeven van energie labels.

Waarom een energielabel in Barendrecht?
Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren in de regio Barendrecht? Vanaf 1 januari 2021 is een definitief energielabel verplicht. Heb je dit niet, dan riskeer je een boete. Daarnaast is het vaststellen van een (nieuw) energielabel ook verstandig na een verbouwing, klus of reparatie. In veel gevallen heeft dit een positieve invloed op uw label, wat de waarde van de woning verhoogt.

Wat is een energielabel?
Met een energielabel kunnen potentiële kopers en huurders overzichtelijk zien of een woning energiezuinig is of niet. Een woning met een hoog label heeft veel voordelen, denk hierbij aan een lagere energierekening, hoger wooncomfort en beter voor het milieu.
Een energielabel bestaat uit verschillende klassen welke lopen van klasse +++ (zeer zuinig) tot en met klasse G (zeer onzuinig). Daarnaast kun je ook zien welke energiebesparende maatregelen voor jouw woning van toepassing kunnen zijn, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een dakisolatie.

Hoe verloopt de aanvraag van een energielabel?
Je kunt een energielabel in Barendrecht aanvragen door een afspraak te maken met onze energieadviseur. De adviseur komt bij jou thuis lang, deze afspraak duurt ongeveer 1 uur.
Onze adviseur neemt kenmerken op van de woning, waaronder de afmetingen, de aanwezige isolatie en installaties, zoals warmtepomp en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het label  nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan.  Na het bezoek van de adviseur ontvang je het gecertificeerde label van de woning volgens NTA8800.


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
22:53