Header samenwerkinen

Woningwaarde grens vanaf 2024

Woningwaarde grens vanaf 2024

Starters op de woningmarkt, opgelet! Vanaf 2024 wordt de overdrachtsbelastingvrijstelling voor starters verhoogd naar € 510.000,--. Dit betekent dat je als starter geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen bij de aankoop van een woning als de woningwaarde maximaal dit bedrag is.

Startersvrijstelling
De vrijstelling van overdrachtsbelasting bij aankoop van een eigen woning wordt ook wel de startersvrijstelling genoemd. Kopers van 18 tot 35 jaar kunnen een beroep doen op deze vrijstelling. Voorwaarden hiervoor zijn verder onder meer dat de kopers zelf voor langere tijd de woning gaan bewonen en dat de waarde van de woning onder een bepaald bedrag blijft (de woningwaarde grens).

Momenteel in 2023 is de grens vastgesteld op een woningwaarde van € 440.000,-, maar vanaf 2024 wordt deze verhoogd naar € 510.000,-. 

De verhoging van deze vrijstellingsgrens is een positieve ontwikkeling voor starters, aangezien het de drempel om een huis te kopen verlaagt. Het opent meer mogelijkheden op de woningmarkt, waar de prijzen in de afgelopen jaren sterk zijn gestegen en het aanbod juist beperkt is.


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
06:53