Header samenwerkinen

Wat moet ik regelen voor de verhuizing?

Wat moet ik regelen voor de verhuizing?

Verhuizen is één van de meest stressvolle momenten in je leven, maar met de juiste planning en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. We delen graag onze tips met je voor een zo ontspannen mogelijke verhuizing.

Zelf doen of laten doen?
Verhuizen met een verhuizer is duurder, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen van verhuisbedrijven verschillen vaak enorm, vraag daarom verschillende gespecificeerde offertes aan zodat je kunt vergelijken.
Goedkoper en vaak ook gezelliger is om je inboedel te verhuizen met hulp van familie of vrienden. Je hebt dan wel een busje nodig en voldoende verhuisdozen.

Adreswijziging en nutsvoorzieningen
Maak van te voren een lijst van alle bedrijven waar het adres van je huis bekend is. Denk aan verzekeraars, je bank, partijen waar je een abonnement hebt lopen etc. Geef je adreswijziging door zodat je geen post misloopt.

Neem ook contact op met de nutsbedrijven (gas, water, elektriciteit, internet) om de overdracht van de contracten te regelen of op te zeggen.

Maak het oude huis klaar voor vertrek
Toen de woning in de verkoop werd gezet, heb je een lijst van zaken ingevuld. Hierop heb je aangegeven wat er achterblijft in het huis en wat je meeneemt. Pak deze lijst ter er weer even bij om er zeker van te zijn dat je de afspraken nakomt.

Verzamel alle relevante documenten met betrekking tot de woning, zoals garantiebewijzen, handleidingen van apparaten, renovatie- en bouwvergunningen etc.

Liggen er nog reservesleutels bij de buren, vrienden of familie? Verzamel alle sleutels, afstandsbedieningen en andere toegangsmiddelen zodat je deze aan de nieuwe kopers/huurders kan overhandigen.

Opruimen en inpakken
Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het opruimen en inpakken van je spullen. Kijk eens kritisch naar wat je allemaal mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Maak het huis goed schoon en zorg dat de wasmachine, vriezer en koelkast leeg zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Door op tijd te beginnen met de voorbereiding kan stress en chaos worden voorkomen.
Maak een planning en eventueel een checklist zodat je een goede houvast hebt en de verhuizing stress vrij is!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
22:16