Header samenwerkinen

Warmtescan

Warmtescan

Wil je weten waar de warmte uit je huis stroomt en hoe je energie kan besparen, of wil je een volgende stap zetten in het verduurzamen van je woning? Een warmtescan kan hierbij helpen! De meting geeft een beter inzicht over de thermische staat van je woning.

Wat is een warmtescan?
Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera die de warmtestraling zichtbaar kan maken. Met de warmtebeeldcamera gaan we van binnen en buiten onderzoek doen naar mogelijke warmtelekken. Na afloop van de warmtescan heb je een helder beeld van de huidige staat van de isolatie van je woning en waar de warmte weglekt. Bovendien wordt er gekeken naar de bouwkundige staat en de mogelijkheden om de situatie van de woning te verbeteren.

Waarvoor is de warmtescan?

Met een warmtescan kunnen onder andere de volgende gebreken zichtbaar worden gemaakt:

-          Ontbrekende isolatie;

-          Natte of uitgezakte isolatie;

-          Koudebruggen;

-          Kieren, gaten en naden;

-          Lekkages;

-          Bouwgebreken;

-          Onjuiste detaillering.

Benodigde omstandigheden
Warmtescans zijn onder bepaalde omstandigheden meer of minder optimaal uit te voeren. Dit heeft onder andere te maken met de volgende omstandigheden:

-          Hoe lager de buitentempratuur, des te scherper zijn vaak de warmtebeelden;

-          Er is geen fel zonlicht aanwezig die dag, dus vroeg in de ochtend of op een bewolkte dag;

-          Er valt geen neerslag en er is geen harde wind.

Wat kun je zelf vooraf doen?

Om goede thermo grafische foto’s te kunnen nemen is het belangrijk om de dag vóór de opname de volgende maatregelen te nemen:

-          Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten dient minimaal 15 graden te zijn. Stem je thermostaat hierop af;

-          Zorg dat rolluiken/gordijnen etc. geopend blijven;

-          Ramen, deuren en ventilatieroosters dicht houden;

-          De ruimtes in de woning dienen zo gelijkmatig mogelijk te worden verwarmd. Let er hierbij op dat de gordijnen of meubels de warmte van radiatoren kunnen blokkeren.

Het maken van een warmtescan vraagt kennis van zaken. Laat dit daarom altijd doen door een professional.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
23:25