Header samenwerkinen

Voordelen bouwkundige keuring

Voordelen bouwkundige keuring

Heb je plannen om binnenkort een nieuwe woning te kopen? Het kan handig zijn om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om niet voor onverwachte kosten komen te staan en om de verborgen gebreken van een woning in kaart te brengen. Maar wat zijn nog meer de voordelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1.        Je weet wat je koopt
Dankzij een bouwkundige keuring weet je wat je koopt en hoef je dus niet bang te zijn voor gebreken.  

2.      Mogelijkheid om koopovereenkomst te ontbinden
Als er uit de bouwkundige keuring ernstige gebreken naar voren komen geeft dit de mogelijkheid om (mits dit is afgesproken) de koopovereenkomst te ontbinden of om opnieuw te onderhandelen over de prijs of voorwaarden. (Tip, voer de bouwkundige keuring uit binnen de wettelijke bedenktijd). Hierdoor hoef je geen aparte afspraken te maken over de bouwkundige keuring.

3.       Onderzoeksplicht
Bij het kopen van een woning heb je de plicht om zelf onderzoek te doen naar eventuele problemen en gebreken inzake de woning. Door het zelf laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voldoe je direct aan je onderzoeksplicht en ben je bekend met de bouwkundige staat van de woning.

4.      Aanwezig tijdens de keuring
Als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren heb je de mogelijkheid om mee te lopen. Hierdoor heb je zelf gelijk de tijd om nog eens goed door de woning te lopen en kun je de bouwkundige inspecteur vragen stellen en advies vragen over de verdere bouwkundige mogelijkheden omtrent de woning.

5.       Onafhankelijk
Een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke keurder.  Door het feit dat deze keuring objectief en met expertise uitgevoerd is, heb je een sterke onderhandelingspositie.

Wil jij een bouwtechnische keuring laten uitvoeren voor jouw aangekochte woning? Wij kunnen je hiermee helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
00:12