Header samenwerkinen

Tips voor een zomerse tuin

Tips voor een zomerse tuin

Nu het volop zomer is, wil je natuurlijk echt kunnen genieten van jouw tuin. Met behulp van deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw tuin dadelijk niet alleen een vrolijke en sfeervolle plek is, maar ook voldoende schaduw biedt!

Schoon en netjes
Zorg dat, voor je de tuin in gaat richten, de tuin helemaal schoon en netjes is. Haal de aanslag van de tegels met heet water en een veger. Gebruik liever geen hogedrukreiniger. Dit kan de tegels aantasten en dat zou jammer zijn natuurlijk. Verder zorg je dat de rommel is opgeruimd en dat de bomen, planten en struiken gesnoeid zijn.

Schaf nieuwe planten aan
Als je de afgelopen periode weinig tijd had voor je tuin, is de kans groot dat je plantjes er zielig uitzien. Breng leven in je tuin met kleurrijke bloemen en weelderige planten. Ben je van plan om de volgende herfst en winter wel meer tijd te besteden aan je planten? Kies dan zoveel mogelijk voor winterharde planten. Zo heb je langer plezier van je planten en hoef je niet elk jaar nieuwe planten aan te schaffen. Als je geen groene vingers hebt, kan je het beste kiezen voor makkelijke planten. Dit zijn bijvoorbeeld cactussen en vetplanten. Deze planten kunnen goed tegen veel zon en weinig water.

Verlichting
Verlichting in de tuin doet heel veel, niets is zo ongezellig dan in het donker zitten! Denk aan het plaatsen van tuinlampen langs je tuinpad, het ophalen van subtiele lantaarns aan bomen of gebruikt lichtslingers. Met de juiste verlichting creëer je een gezellig sfeer en is je tuin gelijk een plek waar je ook ’s avonds van geniet.

Heb je genoeg schaduw in de tuin?
Uiteraard is het belangrijk dat je met deze temperaturen alsnog kunt genieten van jouw tuin. Hiervoor zijn veel mogelijkheden, waaronder het plaatsen van een overkapping. Zo zit je niet alleen droog, maar kun je ook buiten de zon blijven als deze op het hoogtepunt is.

Tevens is het raadzaam om ook de natuurlijke schaduw van bijvoorbeeld bomen in jouw voordeel te gebruiken. Door deze tactisch te positioneren ten opzichte van de zon kun je er namelijk voor zorgen dat je een fijne plek in de tuin hebt waar de schaduw altijd terug te vinden is. 

Creëer een ontspanningshoek
Elke sfeervolle tuin heeft een plek nodig waar je kunt ontspannen en kunt genieten van de omgeving. Richt een zithoek in waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Plaats daarin een comfortabele tuinset, een hangmat tussen twee bomen of een schommelstoel waarin je kunt wiegen terwijl je geniet van de frisse lucht en het geluid van de vogels. Voeg zachte zitkussens toe en warme dekens voor de momenten dat het afkoelt en decoratieve kussens om het comfort en de gezelligheid te verhogen. Je bent straks niet meer weg te slaan uit deze knusse hoek.


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
22:01