Header samenwerkinen

Ruim kwart woningeigenaren kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie

Ruim kwart woningeigenaren kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie

Uit onderzoek van hypotheekadviseur Frits onder 1.200 consumenten blijkt dat 28% van de woningeigenaren de hypotheeklasten kan verlagen met een nieuwe waardebepaling van hun huis. Naar schatting laten Nederlanders daarmee zo’n € 220 miljoen per jaar liggen.

De afgelopen jaren zijn huizenprijzen flink gestegen, soms met meer dan 10% per jaar. Het is daarom goed mogelijk dat een huis nu veel meer waard is dan wat de bank in de boeken heeft staan. Nu de huizenprijzen dalen, is dit hét moment om een taxatie uit te laten voeren en de huidige waarde vast te leggen bij de bank.

De meeste banken passen de renteopslag automatisch aan wanneer door aflossing een lagere risicoklasse wordt bereikt. Maar dat geldt niet voor een stijging van de woningwaarde. Hiervoor moet een klant zelf een waardebepaling laten uitvoeren. Met het taxatierapport kan bij de bank een verzoek worden gedaan om de risicoklasse en renteopslag aan te passen.

Uit het onderzoek blijkt dat 28% van huizenbezitters met een nieuwe waardebepaling in een lagere risicoklasse zou komen. Van hen gaan de meeste (89%) met de huidige marktwaarde zelfs meer dan één risicoklasse omlaag. Afhankelijk van het renteverschil en de hypotheekschuld levert dit een besparing op van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s per maand.

Wil jij uitzoeken of je je hypotheeklasten kan verlagen? Vraag dan een taxatie aan bij YESS Real Estate! Wij maken duidelijke en eerlijke afspraken. Binnen 24 uur na je aanvraag zullen wij contact met je opnemen om de opname in te plannen, de opname kan binnen enkele dagen plaats vinden en het rapport zal direct uitgewerkt worden, zodat het rapport binnen 2 á 3 werkdagen al digitaal naar je verzonden kan worden! 

 

Bron: vastgoedactueel.nl


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
17:03