Header samenwerkinen

Mogelijkheden verduurzamen woning

Mogelijkheden verduurzamen woning

Een betere woontoekomst betekent verduurzamen. Iedere woning kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een nieuwe of bestaande woning. Het verduurzamen van je huis levert vaak lagere kosten op voor de energierekening, maar het vraagt ook een flinke investering. Er zijn verschillende manieren om je woning te verduurzamen.

Verbeteren vloerisolatie
Is de vloer van je woning nog niet geïsoleerd? Dan is het toepassen van een vloerisolatie een goede eerste energiebesparende oplossing. De kosten hiervan heb je ongeveer binnen 4 jaar terugverdiend, omdat je gaat besparen op de energierekening.

Verbeteren spouwmuurisolatie
Je kan je bestaande spouwmuurisolatie verbeteren door het isolatiemateriaal aan te vullen. Dit is een budgetvriendelijke isolatiemethode.

Dakisolatie
Als je je dak goed isoleert, kun je veel warmteverlies voorkomen. Dakisolatie is erg belangrijk, want gemiddeld gaat zo’n 25% tot 30% van de warmte in een huis verloren via het dak. 

HR++ glas
Nieuwe technieken hebben voor flinke verbeteringen in dubbel glas gezorgd. HR++ glas wordt steeds populairder. Niet alleen bespaar je flink op je energiekosten, je houdt ook meteen rekening met het milieu. Daar komt nog eens bij dat je minder last hebt van lawaai.

Zonnepanelen
Zonnepanelen kopen is een slimme investering in duurzame stroom en goed voor de portemonnee. De investering kun je er in gemiddeld 6 tot 7 jaar uit hebben. En daarna heb je gratis stroom van eigen dak. 

Warmtepomp
Met een warmtepomp kun je je woning volledig aardgasvrij maken. De warmtepomp gebruikt de vrij beschikbare warmte uit (buiten)lucht of de bodem. Om die warmte bruikbaar te maken is stroom nodig: je zult dus merken dat je stroomverbruik toeneemt. Daar staat tegenover dat je geen (of bij een hybride warmtepomp: 60% minder) gas gebruikt. Om optimaal gebruik te maken van de warmtepomp, moet de woning goed geïsoleerd zijn.

 Sommige investeringen zijn snel terugverdiend, andere mogelijk wat minder snel. Gelukkig zijn er subsidies die (een deel van) de kosten kunnen wegnemen. Ook zonder investeringen te doen kun je veel besparen op energie. Bijvoorbeeld door slim om te gaan met huishoudelijke apparaten.


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
18:44