Header samenwerkinen

Hypotheek verduurzamen

Hypotheek verduurzamen

Verhogen van de hypotheek voor verduurzaming is een slimme manier om te investeren in de toekomst. Door je huis energiezuiniger te maken stijgt de waarde van je huis, dus hierin investeren heeft veel voordelen. Tegenwoordig kun je je huis op verschillende manieren energiezuiniger maken met je hypotheek.

Nieuwe woning verduurzamen
Ben je aan het rondkijken om een woning te kopen? Dan is het slim om gelijk te kijken naar de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning. De kosten van de verduurzaming kun je dan direct meenemen in je hypotheek.  Je kunt dan zelfs meer lenen dan je maximale hypotheek, tot en met 9.000 euro extra (als je een woning met energielabel A++ of hoger koopt).

Eigen woning verduurzamen
Voor verduurzamen van je woning mag je extra geld lenen via je hypotheek, bijvoorbeeld voor een betere isolatie of zonnepanelen. Je krijg dan wel hogere maandlasten, maar je betaalt iedere maand minder voor je energie. Bovendien stijgt de waarde van je woning, help je het klimaat en merk je het in je portemonnee op de lange termijn.

106% leencapaciteit
Je kunt dus meer lenen op je inkomen. Daarnaast kun je ook nog een hogere hypotheek afsluiten dan de 100% van de woningwaarde die je eigenlijk maximaal mag lenen. Als je wilt verduurzamen kun je bij de meeste geldverstrekkers tot 106% van de woningwaarde lenen. Die 6% kun je bijvoorbeeld inzetten om zonnepanelen aan te schaffen of je dak te isoleren.

Voordelen van verduurzamen
Je woning energiezuinig maken heeft veel voordelen: je verhoogt je wooncomfort, je verlaagt je energielabel en je bent beter voorbereid op wonen zonder aardgas. Isoleren is belangrijk. Echter zou het zonde zijn om goed te isoleren maar nog steeds te stoken met een verouderde ketel. Het is verstandig om de hele woning in kaart te brengen, alleen dan heb je een energiezuinig huis.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om te verduurzamen? Doe de duurzaamheidsscan op onze website of vraag je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
10:25