Header samenwerkinen

Hoe werkt een bouwdepot?

Hoe werkt een bouwdepot?

Wanneer je een huis gaat verbouwen, verduurzamen of wanneer je een nieuwbouwhuis gaat kopen, krijg je te maken met een bouwdepot.

Een bouwdepot kun je zien als een aparte rekening bij je hypotheek. De bank stort in dat geval een bedrag in jouw bouwdepot wat twee jaar blijft staan. Vanuit het bouwdepot kun je betalingen doen voor je verbouwing, zoals kosten voor de aannemer of bijvoorbeeld de keuken.

Over het bedrag dat in het depot zit, krijg je een rentevergoeding. Deze is gelijk aan de rente die je betaalt voor je hypotheek. Betaal je bijvoorbeeld 3% hypotheekrente? Dan krijg je dus ook 3% rente. Bestaat je hypotheek uit meerdere leningdelen met verschillende rentes? Dan is de rente die je krijgt een gemiddelde van die rentes.

Een bouwdepot heeft een looptijd van maximaal 24 maanden bij nieuwbouw. Bij een verbouwing van een bestaand huis is dat maximaal 12 maanden. Is de verbouwing nog niet klaar na deze periode? Dan kan het bouwdepot onder bepaalde voorwaarden maximaal 12 maanden verlengd worden. De rentevergoeding stopt dan wel.


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
00:10