Header samenwerkinen

Hoe ga je goed voorbereid naar een bezichtiging?

Hoe ga je goed voorbereid naar een bezichtiging?

Heb je online je droomhuis gezien en een bezichtiging ingepland? Een bezichtiging kan best overweldigend zijn, je krijgt veel informatie en hebt regelmatig een beperkte tijd om alles in je op te nemen. Om te voorkomen dat je vergeet om je vragen stellen of op bepaalde zaken te letten, is het belangrijk om je vooraf voor te bereiden. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk!

 

Checklist
Weet waar je woning aan moet voldoen en schrijf dit op, zodat je in de woning kan ‘’afvinken’’. Wil je bijvoorbeeld een keuken en badkamer waar je niks aan hoeft te doen, let er dan op of deze nog in goede staat zijn. Lees vooraf ook alvast goed de documenten door die je hebt gekregen, zodat je straks in de woning meer tijd over houdt om te letten op de indruk van de woning.

 

De buurt en ligging
Je kan heel veel veranderen aan en in je woning, maar de plek waar het huis staat, verander je niet. Bereken daarom je reistijd naar je werk (ook in de spits) en bekijk welke voorzieningen er zijn zoals supermarkten, scholen en openbaar vervoer. Loop ook een rondje door de buurt, zie je jezelf hier wonen?

 

Bouwkundig
Zie je gebreken zoals vochtplekken, scheuren of zaken die kapot zijn? Vraag de makelaar of hij de oorzaak hiervan week. Als je echt interesse hebt in het kopen van de woning, is het daarom in de meeste gevallen aan te raden een bouwkundige keuring te laten doen. Deze kun je bij het plaatsen van je bod ook opnemen als ontbindende voorwaarde

 

Welke vragen wil ik stellen?
Bedenk vooraf welke vragen je wil stellen over de woning, de buurt, maar bijvoorbeeld ook over de buren of de bewoners. Belangrijke zaken om naar te vragen zijn:

  •        Wie zijn de buren? Wie wonen er naast de woning en in de straat?
  •        Wat is de opleverdatum? Zo weet je wanneer je de sleutel zou kunnen krijgen als jullie eruit komen.
  •       Zijn er recente verbouwingen of aandachtspunten? Zo achterhaal je of er gebreken zijn, of juist zaken recent zijn verbouwd en voorlopig geen aandacht nodig hebben.
  •        Welke spullen blijven er achter of zijn ter overname? Dit is ook terug te lezen in de
  •         Hoe werkt het biedingsproces? Dit geeft je een inschatting in hoe snel je moet schakelen en de hoogte van het bod.


Samen zie je meer
Het kan zijn dat je door je roze bril zaken of het hoofd ziet, daarom is het altijd goed om iemand mee te nemen naar de bezichtiging. Je kan hiervoor ook een aankoopmakelaar inschakelen die met je mee gaat en precies weet waar hij of zij op moet letten


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
13:54