Header samenwerkinen

Bouwkundige keuring Rotterdam en omgeving

Bouwkundige keuring Rotterdam en omgeving

Heb je een woning aangekocht in de omgeving van Rotterdam? Dan kun je ervoor kiezen een bouwkundige keuring uit te laten voeren.  

Wanneer een bouwkundige keuring?

Bij de aankoop van je nieuwe woning in de omgeving van Rotterdam wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan door gebreken aan de woning die je over het hoofd hebt gezien. Een bouwkundige keuring geeft meer duidelijkheid over de bouwkundige staat en eventuele gebreken van de woning. Onze gespecialiseerde bouwkundige doet metingen in de woning, vanaf de zolder tot aan de kelder. Gebreken zoals lekkages of houtworm komen dan aan het licht. Daarnaast krijg je ook inzage in de kosten om de woning weer in goede staat te brengen.

Ook kun je bij het verkopen van je eigen woning een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zo leg je de huidige bouwkundige staat vast en heb je aan de wettelijke informatieplicht voldaan en is er geen gedoe achteraf.

Voor of na bod een bouwkundige keuring?
Je kunt de bouwkundige keuring laten uitvoeren op een moment naar jouw keuze: voor of na een bod op de woning. Een heel groot voordeel van het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring voor dat je een bod uitbrengt is wel dat je je bod kunt baseren op de bevindingen. Worden er veel gebreken ontdekt? Dan kun je op basis hiervan een lager bod uitbrengen en dit bod ook goed onderbouwen, dit maakt je onderhandelingspositie een stuk sterker.

Wanneer je een voorbehoud voor de bouwkundige keuring hebt laten opnemen in je ontbindende voorwaarden, kun je de keuring ook na het tekenen van de koopovereenkomst laten uitvoeren. Als uit het bouwtechnisch rapport blijkt dat de kosten voor het oplossen van de gebreken boven een bepaald bedrag (vastgesteld in je ontbindende voorwaarden) uitkomen, kan de koopovereenkomst nog ontbonden worden.  

Is een bouwkundige keuring verplicht?
Je kunt zelf bepalen of je wel of geen bouwkundige keuring laat uitvoeren, je kunt namelijk ook een woning kopen in omgeving Rotterdam zonder bouwkundige keuring. Wel moet je als koper goed op de hoogte zijn van de staat van de woning voordat je een koopcontract tekent: je hebt een onderzoeksplicht. Bij een oudere woning is een bouwkundige keuring zeker aan te raden.

Een bouwkundige keuring is wel verplicht als de taxateur (ernstige) gebreken aan het huis vermoedt en blijkt dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde is. Dan is er nader bouwkundig onderzoek nodig.

Wil jij een bouwtechnische keuring laten uitvoeren voor jouw aangekochte woning in de omgeving Rotterdam? Wij kunnen je hiermee helpen! Onze inspecteur is volledig onafhankelijk en kent de regio Rotterdam als geen ander, hierdoor kan er ook rekening worden gehouden met de regionale kenmerken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!


Terug naar overzicht
Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
11:22